Over ons

Lyske Gais en Lia Duinker creëren vanuit digitale collecties een nieuw, analoog kunstwerk. Digitale collecties zijn onderdeel geworden van ieders leven, van de foto’s op je telefoon tot het verzameld werk van hele musea. Deze bits en bytes maken ze tastbaar in een nieuwe kunstvorm.

Zo vormde de Rijksstudio van het Rijksmuseum Amsterdam de basis voor de Boekarmband, waarin ze een omvangrijke en tegelijk specifieke selectie uit de etsen van Rembrandt van Rijn tot sieraad maakten. Het Collier van hondjes is een vergelijkbaar, verhalend concept en vat de vele honden van Rembrandt in een juweel van een miniatuurpublicatie.

Het digitaal ontsluiten van archieven is tegenwoordig een belangrijk thema, maar omgekeerd is het evenzeer belangrijk om al dat digitale materiaal tastbaar en aantrekkelijk voor een breed – of misschien juist heel select – publiek te presenteren. Met een achtergrond in architectuur, kunst, design, data science en handboekbinden hebben Lyske Gais en Lia Duinker alles in huis om nog vele digitale werelden op verrassende wijze te ontsluiten.

Neem vrijblijvend contact op!

mail@duinkerendochters.nl

Amsterdam | Harlingen

Lyske +31(0)6 223 77 516
Lia +31(0)6 2260 5923

Romkje de Bildt

Lia Duinker

Lyske Gais